REGENERATIE DOOR DESTILLATIE: DUURZAAM ÉN KOSTENBESPAREND


TriStar Industries Group doet voortdurend onderzoek naar mogelijkheden om het reinigingsproces zo duurzaam mogelijk te organiseren en de productie van afval te minimaliseren. Destillatie is een manier om bij het cleaningproces minder overschot te creëren en bovendien reinigingsproducten te regeneren voor hergebruik. Dat is tegelijkertijd duurzaam én kostenbesparend.

Met behulp van regeneratie worden kwalitatieve stoffen uit het afvalwater en/of chemische afval gefilterd en geschikt gemaakt voor hergebruik. Dit proces is mogelijk met veel reinigingsproducten van TriStar en is kostendekkend vanaf ongeveer 4.000-5.000 liter product.

Deze behoorlijk unieke werkwijze wordt met name toegepast bij de non-entry-cleaning van tankparken. Met die geautomatiseerde en veilige reinigingstechniek worden ook nog eens arbeidsuren bespaard. De reinigingsspecialisten van TriStar adviseren bedrijven over welke producten uit ons zeer uitgebreide assortiment in een specifieke situatie het beste kunnen worden toegepast. Producten van TriStar zijn ontwikkeld op effectiviteit en kunnen vaak in lagere doseringen worden toegepast. Dat betekent dat er ook minder hoeft te worden nagespoeld, wat op zich al een besparing in waterverbruik én afvalproductie oplevert.

Na het spoelen wordt het product en/of afvalwater opgevangen in IBC’s. Die worden opgehaald voor destillatie. TriStar werkt hiervoor samen met een vaste partner. Met dit proces wordt een rendement van gemiddeld 70 procent op het gebruikte reinigingsproduct behaald. Dit gedestilleerde en volledig voor hergebruik geschikt product wordt door TriStar opgeslagen en/of teruggeleverd aan de klant, die hiermee natuurlijk een forse kostenbesparing realiseert.