4. Toelating voor TS TriSept en TS TriSept Gel


Met TS TriSept en TS TriSept Gel heeft TriStar nu twee nieuwe toegelaten desinfectiemiddelen voor professioneel gebruik in een bedrijfs- of beroepsmatige omgeving in het assortiment.

Als gevolg van corona is vorig jaar de vraag naar desinfectieproducten explosief toegenomen. Omdat een tekort aan deze producten dreigde, is destijds voor een beperkt aantal formuleringen een tijdelijke vrijstelling verleend. Deze producten mochten worden verkocht voor gebruik als desinfectiemiddel in een beroeps- of bedrijfsmatige omgeving. Ook TriStar heeft destijds verschillende producten op basis van deze zogenaamde WHO-formuleringen op de markt gebracht. Deze tijdelijke vrijstelling is per 1 maart vervallen.

TriStar heeft alles in het werk gesteld om definitief enkele desinfectieproducten geregistreerd te krijgen voor de EU. Dat is een intensieve en langdurige procedure. Inmiddels is een vrijstelling verleend voor TS TriSept en TS TriSept Gel voor handdesinfectie en desinfectie van kleine oppervlakken voor professioneel gebruik in een bedrijfs- of beroepsmatige omgeving.

Desinfectiemiddelen vallen onder de biociden. Dat zijn middelen om schadelijke of ongewenste organismen te vernietigen, af te weren, onschadelijk te maken of te voorkomen. Biociden zijn ingedeeld in 22 producttypen. Middelen voor handdesinfectie behoren bij PT1, middelen voor oppervlaktedesinfectie in huizen, kantoren en ziekenhuizen behoren bij PT2.

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) beoordeelt of een desinfecterend middel goed werkt en veilig is. Een biocide wordt alleen toegelaten door het Ctgb als deze veilig is voor mens, dier en milieu. Daarbij moet het middel tevens voldoende werkzaam zijn.

Kijk hier voor een overzicht en bestelmogelijkheden van TriStar producten voor handdesinfectie en oppervlaktedesinfectie.