TriStar Industries is een gerenommeerd bedrijf, gebaseerd op familiewaarden, dat al meer dan 50 jaar reinigingsproducten ontwikkelt en produceert voor de consumer, de (petro)chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Onze visie is het snelste, meest innovatieve en competitieve bedrijf te zijn in onze markt.

Door onze jarenlange ervaring, ontwikkeling, innovatie en passie voor het vak kunnen wij altijd de juiste oplossing voor uw reinigingsvraagstuk bieden. Als het product dat u nodig heeft niet direct terug te vinden is in ons ruime assortiment, dan ontwikkelen en produceren we voor uw specifieke een custom-made reinigingsmiddel.

Natuurlijk staat veiligheid voor mens, milieu en machines hoog in het TriStar-vaandel.

In het kader van “afval bestaat niet” besteden we veel aandacht aan het vinden van circulaire grondstoffen en verpakkingen. We zetten in op het maximaal hergebruiken van producten en grondstoffen, en het minimaliseren van waardevernietiging en milieubelasting. Producten worden meer en meer ontworpen om aan het einde van hun leven niet als afval te eindigen.

Een sprekend voorbeeld hiervan is de hoogwaardige grondstof D-Limoneen die we in een groot aantal van onze producten gebruiken, en die op dit moment juist uit afval wordt gewonnen, namelijk uit sinaasappelschillen. Hiervoor trekken we gezamenlijk op met het bedrijf PeelPioneers, dat dit unieke proces heeft ontwikkeld. Peelpioneers zamelt de sinaasappelschillen in uit apparaten die bijv. in supermarkten en horeca-ondernemingen vers sinaasappelsap produceren. Uit de schillen halen ze de aanwezige bestanddelen die gebruikt worden voor het maken van nieuwe grondstoffen en producten. De O-Range vloerreiniger die op basis van deze grondstof door Tristar wordt gemaakt, kan weer worden ingezet om de vloer van diezelfde supermarkten te reinigen. Een gaaf voorbeeld van circulaire verwerking: een mooi en vruchtbaar proces.

Onze Tuktuk, bijpassend gestickerd en elektrisch, dus milieuvriendelijk uitgevoerd, en ook te zien tijdens de Themadag, gaan we gebruiken om in onze directe omgeving de sinaasappelschillen op te halen.  Zo gaan we van Schil naar Schoon.

We kijken ernaar uit om u tijdens de Themadag bij onze stand te mogen verwelkomen.