Het is een wijdverspreid idee dat het wassen van de handen met warm water veel meer effect heeft dan het wassen met koud water.

Een onderzoek van de Rutger Universiteit in de VS toont echter aan dat bij het wassen van de handen met zeep en water van 15°C evenveel bacteriën gedood worden als bij het wassen met zeep en water van 38°C of warmer.
Handhygiëne is essentieel om overdracht van bacteriën via de handen te voorkomen. Wassen met warm water is wel comfortabeler, waardoor mensen waarschijnlijk eerder bereid zijn tot het wassen van hun handen. Maar warm water is dus niet noodzakelijk.
Soms is er helemaal geen water en zeep voorhanden. Uit het onderzoek blijkt ook dat in dat geval handontsmettingsmiddelen op basis van alcohol even effectief werken tegen microbiële besmetting als water en zeep.

De mechanische frictie, dus het goed wrijven van de handen tijdens de reiniging, zou wel eens de belangrijkste factor in handhygiëne kunnen zijn.
De handwas- en desinfectiemiddelen van TriStar sluiten goed aan bij deze observaties. TriStar heeft een assortiment aan huidvriendelijke handzepen die vrij zijn van Triclosan en parabenen. Tevens heeft TriStar een aantal effectieve handdesinfectanten, zowel vloeibaar als op gelbasis.
Voor meer informatie of een advies hieromtrent staan wij graag tot uw beschikking.

10% KORTING BIJ NIEUWSBRIEF INSCHRIJVING

Met de TriStar Shop nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte van nieuwe producten, speciale aanbiedingen, seizoensgebonden producten en nog veel meer.