Product: Inkwash Alfazol TGA III

Een producent van kunststoffen past al sinds 2015 een reinigingsproduct met ADR-classificatie toe. Dit is de lijst van gevaarlijke stoffen die in het Europese wegvervoer gehanteerd wordt. De onderneming ervoer dit als een belangrijk verbeterpunt. Daarom heeft TriStar voor deze klant in 2017 het ADR-vrije product Safe Experimental 2 ontwikkeld.

Hiermee reinigt de klant sindsdien de kuipen en parelmachine, die vervuild zijn met pigmentpasta’s op basis van polyurethaan en epoxy. De parelmachine moet per kleur gespoeld worden, een proces dat veel tijd kost en waarvoor ongeveer 250-300 liter reinigingsproduct nodig is.

Ons advies

Op verzoek van de klant heeft TriStar onderzoek gedaan naar een alternatief reinigingsproduct. Na heel veel testen heeft TriStar de klant geadviseerd om Inkwash Alfazol TGA III in te zetten. Dit product is overigens wel ADR-geclassificeerd, maar het levert ook een forse besparing op in tijd en gebruik. De parelmachine is nu met toepassing van slechts 150-200 liter schoon. De kuipen worden overigens nog wel gereinigd met Safe Experimental 2, tot grote tevredenheid van de klant.

Inkwash Alfazol TGA III.

10% KORTING BIJ NIEUWSBRIEF INSCHRIJVING

Met de TriStar Shop nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte van nieuwe producten, speciale aanbiedingen, seizoensgebonden producten en nog veel meer.