Product: Cleaner PS NF Super (Food)

Sinds begin 2019 waart het ToBRFV-virus rond in tomatenland. Als dit virus eenmaal in kassen is aangetroffen, veroorzaakt het bruine plekken op de tomaten. Die zijn daardoor niet langer geschikt voor verkoop. Het verlies van een complete oogst is uiteraard een gigantische strop voor kwekers. Die zijn er natuurlijk erg op gebrand om dit te voorkomen.

Tomaten worden na het plukken in kratten vervoerd naar het centraal magazijn, waar ze verder verwerkt en verpakt worden. Om te voorkomen dat het virus zich via de kratten verspreidt, worden die na iedere ronde gereinigd in de krattenwasser. Testen in externe laboratoria hebben aangetoond dat onze Cleaner PS NF Super, een gecombineerd reinigings- en desinfectiemiddel, het virus effectief vernietigt. Om dat te realiseren moeten wel de juiste dosering en temperatuur worden toegepast.

Tijdens een eerste bezoek aan deze klant heeft de reinigingsspecialist het reinigingsproces en de krattenwasser aan een inspectie onderworpen. Daarbij vielen een aantal zaken op:

  • Het reinigingsproduct werd toegepast in een bijzonder hoge dosering, het verbruik was dus heel hoog;
  • De reinigingstemperatuur was te hoog;
  • Na het reinigingsproces zat op de ‘schone’ kratten nog teveel schoonmaakmiddel of residu;
  • De klant gebruikte een reinigingsproduct dat niet officieel was toegelaten voor desinfectie.

Ons advies

Op advies van TriStar draait de krattenwasser van de klant nu met Cleaner PS NF Super. Dat levert een forse kostenbesparing op: de dosering is verlaagd van 2% naar 0,5% en bovendien is de temperatuur in de wasser van 80°C verlaagd naar 45°C. Omdat nu veel minder residu in de kratten achterblijft is bovendien de voedselveiligheid verbeterd. En daarnaast werkt onze klant nu ook met een reinigings- en desinfectiemiddel dat volledig is goedgekeurd: Cleaner PS NF Super. Na een week hebben TriStar en de klant samen nog de puntjes op de ‘i’ gezet. De klant is enorm tevreden over het behaalde resultaat.

CLEANER PS NF SUPER (FOOD).

10% KORTING BIJ NIEUWSBRIEF INSCHRIJVING

Met de TriStar Shop nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte van nieuwe producten, speciale aanbiedingen, seizoensgebonden producten en nog veel meer.