Een nieuw jaar, een nieuwe start!

Home / Ondernemer Deelt Post / Een nieuw jaar, een nieuwe start!
Een nieuw jaar, een nieuwe start!
Met een mooie reis naar Zuid-Afrika in het vooruitzicht, besloot ik op de avond voorafgaand aan onze kerstborrel voorlopig mijn laatste biertje te drinken. Al geruime tijd was ik bezig om uit de ‘cirkel’ te komen maar dat bleek telkens toch lastig. In de eerste dagen van deze uitdaging, die ik doormaakte in Zuid-Afrika, besloot ik ook gelijktijdig te stoppen met roken. Mijn doel is minimaal een halfjaar geen alcohol te drinken en niet te roken. Dat zijn 182,5 dagen om precies te zijn. Als ik het haal is het tijd voor een kleine beloning. Als horlogeliefhebber is de keuze dan makkelijk gemaakt . . . Tijdens de vele momenten waarop ik afgelopen vakantie stil stond bij mijn doelstelling, realiseerde ik mij telkens weer hoe breed het probleem is én hoe moeilijk het onderwerp bespreekbaar is. Gezien het feit dat ik ‘nog maar net’ gestopt ben, heb ik absoluut geen recht van spreken, maar het is mij al wel duidelijk geworden dat er een taboe heerst. Tijdens elk feestje een grote hoeveelheid alcohol drinken en twee pakjes sigaretten roken classificeren wij met elkaar als ‘gezellig’. Maar hoe gezellig is dat nu écht? Ik zal jullie op de hoogte houden van de, deels eenzame, ontdekkingsreis die ikzelf nu aan het maken ben. Wie reist er met mij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij zijn online - Stel uw vraag