TriStar zet 5x nieuwe Volvo in . . .

Home / Ondernemer Deelt Post / TriStar zet 5x nieuwe Volvo in . . .
TriStar zet 5x nieuwe Volvo in . . .
Het wiel uitgevonden
In 2005 begon ik als zelfstandig ondernemer binnen de TriStar Group. Zo trots als een pauw moest en zou ik mijn avontuur starten met een BMW. Niet de minste dus. Omdat onze centjes in de zaak geïnvesteerd waren, was de gemakkelijkste optie fulltime-operational lease. Dus zocht ik een schitterende BMW 320D Touring uit bij BMW Dubbelsteijn te Dordrecht. Supertrots toen 3 maanden later de auto geleverd werd:”Wow”. Wat later realiseerde ik me dat ik wel een mooie auto stuurde maar dat er eigenlijk niets van mij bij was. Opgevoed met het idee dat je pas iets kunt doen als je de centjes ervoor hebt, kwam dus al snel het besef dat ik afscheid van die auto moest gaan nemen. Na een klein onderzoek kwam ik uit bij een start-up ‘Leasecar Exchange’. Deze onderneming linkt vraag en aanbod van leasecontracten aan elkaar. Mijn mooie BMW ging op hun website met een vette overnamepremie. Al snel was er interesse, en na het betalen van een kleine €6k was ik af van mijn leaseauto. Ik was toch wel opgelucht. Niet eens vanwege het maandbedrag, maar omdat ik het idee niet prettig vond dat ik in een auto reed waarvan ik de waarde in geld nog nooit in het echt bij elkaar gezien had.
Ik had het wiel uitgevonden en kocht een 2e hands -niet nader te noemen merk- auto. Uiteraard stationwagen, automaat, open dak en van alle andere opties voorzien. Gezien de kilometers die ik maakte begon ik na een week of 8 iets aan de auto te merken: een kapotte versnellingsbak, kortom een hoop ellende. Ik kwam er dus al snel achter dat de overgang van BMW naar dit merk ook niet alles was. Ik weer terug naar BMW Dubbelsteijn (Maurice Hazelenbach). Ik zal de ontvangst daar niet gauw meer vergeten: “Paul wat heb je nou toch gedaan… “ Enfin, Maurice wist raad en verkocht mij een schitterende 320D (met alle opties uiteraard) van een aantal jaren oud. Inmiddels kon ik die auto, met hulp van een klein stukje rekening-courant, wel zelf betalen. Ik was eruit en had het licht gezien: nooit meer een leaseauto, maar alles kopen.
Het jaar 2010 was aangebroken en mijn toenmalige compagnon en ik namen de gehele TriStar Group over. Het volledige wagenpark van de groep was destijds full operational geleast. “Neee, niet weer toch”…. Daar gingen we weer. Alle auto’s die vervangen moesten worden in de daaropvolgende jaren kochten wij. Ik wist nu immers hoe het moest. Resultaat: 2,5 jaar verder en een wagenpark van bijna €400k. Maar niet getreurd, ik wist het nog steeds zeker: niet leasen maar kopen.
Na diverse BMW’s gereden te hebben had ik weer een wiel uitgevonden. Wij moesten naar hybride auto’s, vanwege de uitstraling en vanwege Kia, Mia Vamil en uiteraard 0% bijtelling. We kochten dus 7 Volvo Plug-in Hybride’s. Datzelfde jaar verhuisde ik privé, en moest een flinke verbouwing aanpakken. Toen kreeg ik wel even het idee dat ik het geld dat ik vanuit mijn eigen BV in de auto van 83 k had geïnvesteerd misschien beter in de badkamer had kunnen stoppen. Ik zag dat de weg die ik opgegaan was ook niet helemaal de juiste was. In dat zelfde jaar dacht ik het wiel helemaal uitgevonden te hebben en vond dat ik -zelf- weer moest wisselen van auto. Tijdens de aan- en verkoop raakte ik in contact met Frans Klasen (destijds werkzaam bij auto Wust). Gezien de fijne samenwerking hielden Frans en ik contact.
Frans meldde zich een aantal maanden later bij mij met de aankondiging dat hij dat jaar als onafhankelijk lease-intermediair ging starten, en de vraag of hij iets voor ons kon betekenen. Uiteraard….niet meer kopen, maar terug naar full-operational lease.
Inmiddels nu zo’n kleine 20 auto’s verder, heeft TriStar halverwege augustus 5 nieuwe Volvo’s ingezet die zijn afgenomen bij Svens. Frans Klasen heeft voor ons -naar alle tevredenheid- de verkoop gedaan van 5 Volvo V60 Plug-in Hybride’s, en heeft 5 nieuwe leasecontracten opgesteld.
Graag wil ik mijn opgedane kennis delen:
  • Bent u ondernemer en heeft u te maken met meerdere aandeelhouders? Zorg er dan voor dat elke aandeelhouder zijn auto stuurt in zijn of haar eigen vennootschap en dat hij of zij werkt met een maandelijkse standaard autovergoeding. Ruzie maken kan en mag over alles, maar niet over auto’s en geld.
  • Ik wil graag aanbevelen: FK leasing en mobility – Frans Klasen
  • Ik wil graag aanbevelen: Svens Car Dordrecht – Hans de Jongh

Uiteindelijk hebben we dus nu echt het licht gezien, en het wiel uitgevonden, en rijden we tot volle tevredenheid, met veel plezier en zo trots als een pauw in onze prachtige Volvo’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij zijn online - Stel uw vraag